Remake készül az Óz, a csodák csodájából

LE MAGICIEN D'OZ - THE WIZARD OF OZ (1939)
LE MAGICIEN D'OZ THE WIZARD OF OZ 1939 de Victor Fleming (et Richard Thorpe et King Vidor) Jack Haley Judy Garland Ray Bolger. d'apres le roman de L. Frank Baum based on the novel by L. Frank Baum code 106 COLLECTION CHRISTOPHEL © MGM
Vágólapra másolva!
Ismét megfilmesítik Frank L. Baum híres gyerekkönyvét, az Óz, a csodák csodájá-t, melyből 1939-ben készült hatalmas sikerű, két Oscar-díjjal jutalmazott musical Judy Garland főszereplésével. A rendező ezúttal Nicole Kassell lesz - közölte a Variety és a Deadline.com.
Vágólapra másolva!

- mondta el Kassell.

Frank L. Baum 1900-ban írt könyve Dorothy kalandjait meséli el, aki kiskutyájával, Totóval útnak indul Óz, a varázsló birodalmában. Az úton különleges barátokra tesz szert a Bádogember, a Madárijesztő és a Gyáva Oroszlán személyében.

A New Line Cinema stúdióban készülő új változat szereplőgárdájáról és a forgatások kezdetéről egyelőre nem közöltek információkat.

Judy Garland mint Dorka Forrás: Collection Christophel via AFP/© MGM/Mgm

Kassell változata nem musical lesz, a történetet újragondolva szeretne "friss" produkciót készíteni.

- mondta.

A történetet legutóbb a Walt Disney dolgozta fel. A 2013-as Óz, a hatalmas című fantasy az 1939-es klasszikusban történtek 20 évvel korábbi előzményét mutatja be Sam Raimi rendezésében.