Martin Scorsese a Netflix után az Apple-nek készíti a filmjeit

Martin Scorsese a Némaság című film forgatásán
Martin Scorsese a Némaság című film forgatásán
Vágólapra másolva!
Martin Scorsese filmeket és televíziós műsorokat fog készíteni az Apple streamingszolgáltatása számára - jelentette be kedden a vállalat, amely többéves szerződést írt alá az Oscar-díjas olasz-amerikai filmrendezővel.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt már májusban megírtuk, az Apple készíti Martin Scorsese legújabb, Killers of the Flower Moon (Megfojtott virágok) című filmjét Leonardo DiCaprio és Robert De Niro főszereplésével. A thrillert a mozikban is bemutatják, majd az Apple TV Plus kínálatában lesz elérhető.

A legendás, Oscar-díjas rendező most újabb, több évre és több produkcióra szóló szerződést kötött az Applelel, amelynek keretében saját, Sikelia Productions nevű cégén keresztül fogja legyártani a tartalmakat.

Scorsesét megelőzően mások mellett Oprah Winfrey, Ridley Scott, Alfonso Cuarón és Julia Louis-Dreyfus is csatlakozott az Apple TV Plus streamingszolgáltatás tartalomgyártóihoz.

Scorsese már korábban is nyitott a streamingcégek felé: az Az ír című maffiaeposzát tavaly a Netflixnél forgatta, miután a film magas, több mint 160 millió dolláros (47 milliárd forint) költségei miatt a hagyományos stúdiók nem vállalták a munkát.