Két dokumentumfilmes Emmy-jelölést kapott egy magyar producer közreműködésével készült amerikai film

Stalter Judit Stalter Judit filmproducer
Stalter Judit filmproducer
Vágólapra másolva!
A legjobb operatőri munka és a legjobb zeneszerzés kategóriában kapott jelölést a Hír- és Dokumentumműsorok Emmy-díjára a 306 Hollywood című egészestés amerikai dokumentumfilm, amely a halál és a gyász feldolgozásáról szól és egy magyar producer közreműködésével készült.
Vágólapra másolva!

A 306 Hollywood című mágikus realista dokumentumfilm producerei között van Stalter Judit, aki a Saul fia című Oscar-díjas filmet gyártó Laokoon Filmgroup egyik producere és tulajdonosa. Mint az MTI-nek pénteken elmondta,

Stalter Judit filmproducer Fotó: Polyák Attila - Origo


A dokumentumfilm írója és rendezője egy venezuelai-amerikai testvérpár, Elan és Jonathan Bogarín, akik Alejandro Mejía mexikói születésű operatőrrel együtt az operatőri feladatokban is részt vettek, a film zeneszerzője Troy Herion volt.

A filmben

Nagyanyjuk Annette Ontell háziasszony, divattervező volt, aki hét évtizedig élt ugyanabban a tipikus amerikai házban a New Jersey-i Hillside-ban a Hollywood sugárút 306. szám alatt. A testvérpár tükröt tart a nézők elé arról, miként viszonyuljunk a múlthoz és kezeljük az elmúlást, de egyben humoros útmutatóként is szolgál ahhoz, hogyan éljünk mégis a jelenben.

Stalter Judit felidézte, hogy

"Nagyon összebarátkoztunk és elkezdtünk együtt gondolkodni, ilyen hosszú filmet ugyanis még nem készítettek, ezért sokat segítettem nekik abban, hogy egy hosszabb struktúrát hogyan kell elkezdeni felépíteni" - hangsúlyozta, hozzátéve: inkább kreatív produceri együttműködés volt köztük. Nemzetközi pitcheken vettek részt, majd a kanadai Hot Docs dokumentumfilm-fesztiválon találtak befektetőket.

Stalter Judit kifejtette:

A Troy Herion által kreált szimfonikus hangszerelésnek köszönhetően pedig a történet "elemelkedik" és inkább egy mesefilm hatását kelti.

- jegyezte meg a producer. A Hír- és Dokumentumműsorok Emmy-díjait a hírműsorok kategóriáiban szeptember 21-én, a dokumentumfilmes kategóriákban pedig szeptember 22-én adják át.