Ezekkel a filmekkel nyitnak újra a magyar mozik

Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt március közepén bezártak a mozik, az újranyitásuk pedig a zárt terű mozik nyitására vonatkozó kormányrendeletetre vár. A forgalmazócégek új premierekkel és a márciusi mozibezárások miatt műsorról levett filmekkel egyaránt készülnek a nyitásra, miközben Budapesten három autósmozi is kinyitott. 
Vágólapra másolva!

A moziforgalmazók, mint például a Fórum Hungary vagy a Mozinet, válaszuk szerint

A UIP forgalmazó első tervezett magyarországi premierdátuma a Spongyabob: Spongya szökésben augusztus 13-án (az amerikai premierdárum egy héttel korábban, augusztus 6-án lesz), de azt mondták, amennyiben a mozik és a multiplexek hamarabb kinyitnak, ennél korábban is forgalmaznak majd filmeket.

A Mozinet forgalmazó a nyitás után

Újra műsorra tűznék azokat a filmeket is, amelyek kevés vetítést érhettek meg márciusban a mozik bezárása miatt: a Láthatatlanok-nak csak néhány elővetítése volt, Az első áruló pedig egyetlen napig lehetett műsoron.

Az első áruló Forrás: Lia Pasqualino

Az Intercom azt válaszolta megkeresésünkre, hogy


A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások bejelentése előtt bemutatott filmjeik válaszuk szerint mind rendelkezésre állnak a kert- és autósmozik számára:


Ami a szabadtéri mozikat illeti, a kertmozik nyitására még szintén várni kell, viszont Budapesten már három autósmozi is megnyitott, bár nem premierfilmekkel vagy elmaradt bemutatókkal, hanem régebbi, olykor klasszikus alkotásokkal a műsoron.

Június 3-án, szerdán 21 órakor a Westend külső parkolójában nyit a Westend Drive-In Cinema, ami a Budapest Rooftop Cinema, a MOL Limo és a Westend bevásárlóközpont közös autósmozija.

A nyitófilm a Coen-testvérek kultfilmje, A nagy Lebowski lesz, amit olyan alkotások követnek a nyitóhéten, mint az Amerikai szépség, a Joker, a Pomádé és a Vissza a jövőbe.

Forrás: A NAGY LEBOWSKI

Június 5-én az Újpesti Piac előtti zárt területen nyílik autósmozi, de csak az újpesti lakosok számára. Az ingyenes programsorozatot öt héten át, minden pénteken és szombaton rendezik meg este 9 órai kezdéssel és itt is klasszikus filmeket vetítenek.

Június 13-tól az Árkád tetőparkolójában nyit a Panam autósmozi: itt olyan filmeket tűznek műsorra, mint a Harcosok klubja, a Hetedik, a Bohém rapszódia, a Toy story és A nagy Gatsby.