Különös bosszútörténetet rendez az Oscar-díjas Deák Kristóf

Vágólapra másolva!
Személyes történettel készül nagyjátékfilmes rendezői bemutatkozására Deák Kristóf, aki első magyar alkotóként nyert élőszereplős rövidfilmes Oscar-díjat a Mindenki-ért. Az unoka munkacímmel készülő film 40 napos forgatása ősszel kezdődik, a producer a BÚÉK és a Szabadság, szerelem című filmsikereket is jegyző Zákonyi S. Tamás.
Vágólapra másolva!

A napjainkban játszódó mozifilm egy különös bosszú története lesz. Főhőse a szelíd, jólnevelt irodista elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot, miután szeretett nagyapja egy különösen lelketlen csalás áldozata lett.

– nyilatkozta a forgatókönyvet is jegyző Deák Kristóf készülő filmjéről, melynek gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága.

A film szereplőválogatása hamarosan kezdődik, a forgatás nyár végén indulhat, a kész film pedig a tervek szerint 2021 őszén kerülhet a mozikba és a nemzetközi fesztiválokra.

Az unoka operatőre Maly Róbert lesz, akivel Deák Kristóf együtt dolgozott az Oscar-díjjal jutalmazott Mindenki-n.

Maly Róbert számos elismert rövid- és dokumentumfilmet, továbbá a Szerdai gyerek című mozifilmet is operatőrként jegyzi.

– mesélte a készülő filmről Zákonyi S. Tamás, a BÚÉK és a Szabadság, Szerelem producere, a nagyszerű úszónőről forgatott Egerszegi című dokumentumfilm rendezője.