Új igazgató veszi át az Európai Filmakadémia irányítását

Vágólapra másolva!
A holland Matthijs Wouter Knol lesz az Európai Filmakadémia (EFA) új igazgatója. A berlini székhelyű szervezet kedden jelentette be, hogy Marion Döring utódja 2021 januárjától veszi át a posztot - adta hírül az MTI.
Vágólapra másolva!

Az új igazgató a Leideni Egyetemen és a római Holland Királyi Intézetben jelenkori történelmet tanult, majd szabadúszó újságíróként, valamint dokumentumfilmes produkciók számára dolgozott. Részt vett az amszterdami nemzetközi dokumentumfilm fesztivál (IDFA) szervezésében, hat éven át volt a Berlinale Talents programjának menedzsere, 2014 óta e fesztivál European Film Market igazgatójaként tevékenykedik. Az EFA csapatához idén novemberben csatlakozik.

- fogalmazott Mike Downey, az EFA elnöke az MTI-hez is eljuttatott közleményben.

Matthijs Wouter Knol kinevezése kapcsán hangsúlyozta: az Európai Filmakadémia egyre inkább élettel teli platformja és a legmegfelelőbb helye lesz az európai energiáknak, tehetségeknek és ötleteknek. Az igazgatói tisztségből visszavonuló Marion Döring a kezdetektől, 1988-tól kapcsolódott az Európai Filmakadémia történetéhez. Eleinte az Európai Filmdíj mellett dolgozott PR menedzserként, később az EFA hatékonyságáért és kiadványaiért felelt projektmenedzserként. Az igazgatói posztot 1996 óta töltötte be.

- mondta Marion Döring utódjáról.