Ellopták James Bond fegyvereit egy londoni lakásból

Roger Moore a Holdkelte című James Bond-filmhez készült fotón
Roger Moore a Holdkelte című James Bond-filmhez készült fotón
Vágólapra másolva!
A tolvajok elvitték Roger Moore, a Halálvágtában és az Élni és halni hagyni-ban viselt fegyvereit, valamint ellopták Pierece Brosnan, a Halj meg máskor című James Bond-filmben használt pisztolyait is egy magángyűjteményből.
Vágólapra másolva!

A részben pótolhatatlan filmtörténeti ereklyék összértékét a rendőrség 100 ezer fontra, vagyis átszámítva körülbelül 40 millió forintra becsüli.

Az Enfield negyedből, egy magángyűjteményből eltűnt fegyverek között szerepel egy Walter PPK, amelyet utolsó 007-es filmjében, az 1985-ös Halálvágtában használt Roger Moore, továbbá egy Smith & Wesson 44 Magnum revolver, amelyet első James Bond-filmjében, az Élni és halni hagyni-ban (1973) viselt a színész. A betörők zsákmányoltak továbbá három olyan pisztolyt, amely a Pierece Brosnan főszereplésével forgatott, Halj meg máskor (2002) című epizódban szerepelt.

Roger Moore a Holdkelte című James Bond-filmhez készült fotón Forrás: Collection Christophel/© Les Productions Artistes Associes / Eon Productions / Danjaq/Les Productions Artistes Associe

Az ellopott fegyverek

nagyon feltűnőek, kifejezetten az egyes James Bond-epizódok számára készültek,

és nagy valószínűséggel felismerik őket a filmrajongók vagy bárki, akinek megvételre felajánlják - mondta a londoni rendőrség szóvivője. A rendőrség szerint a fegyverek némelyike pótolhatatlan, például

a Magnum az egyetlen olyan a világon, amelyet teljes egészében krómoztak.

A rendőrség a lakosság segítségét kérte a betörők kézre kerítéséhez. A bűnözőket egyébként, akik szemtanúk szerint hárman voltak és kelet-európai akcentussal beszéltek, a szomszédok megzavarták, de azoknak sikerült elmenekülniük egy ezüstszínű autóval.