Magyar alkotás nyert a koronavírus miatt elmaradt filmfesztiválon - videó

2020.03.26. 11:26

Andrasev Nadja Symbiosis című filmje nyerte a legjobb animációs kisfilm díját a South by Southwest (SXSW) Filmfesztiválon.

Az évente Austinban megrendezett, idén március 13-22. közé datált fesztivált nem tudták megtartani a járvány miatt, de a zsűri online szavazott a legjobb filmekre.

 Andrasev Nadja 12 perces animációjának a világpremierje a rangos Annecy fesztivál rövidfilm versenyében volt júniusban. A magyar-francia koprodukcióban készült alkotás főszereplője egy megcsalt feleség, aki férje szeretői után kezd nyomozni, ám ahogy egyre mélyebbre ás, a féltékenységét fokozatosan felváltja a kíváncsiság.
Andrasev Nadja korábbi, A nyalintás nesze című MOME Anim diplomafilmjével 2016-ban a cannes-i fesztiválon szerepelt, ahol elnyerte a Cinéfondation szekció harmadik díját.

 

Az SXSW-n a zsűri nagydíját a 22 éves Cooper Raiff mikroköltségvetésből készült vígjátéka, a Shithouse kapta, amely egy egyetemista gólya megpróbáltatásairól szól. A dokumentumfilmes mezőnyből pedig Katrine Philp munkáját, az An Elephant in the Roomot díjazták.