Harrison Ford és a digitális kutya érdekelte a legtöbb magyar nézőt a hétvégén

A vadon hívó szava
Vágólapra másolva!
A Jack London klasszikusából, Harrison Ford főszereplésével készült A vadon hívó szava volt a legnépszerűbb film a magyar filmszínházakban a hétvégén. A nem kevés digitális trükkel készült filmet közel 30 ezren nézték meg, ugyanakkor a hazai mozik eredményei több mint 20 százalékkal csökkentek – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adataiból.
Vágólapra másolva!

Egyetlen premierfilm, A vadon hívó szava került fel a legnézettebb 10 alkotás közé a hétvégén – így némiképp nem is meglepő, ha a top10-ben 24, a teljes kínálatot tekintve 22,4 százalékkal romlottak a hazai filmszínházak eredményei.

A Harrison Ford, illetve egy számítógéppel megrajzolt kutya főszereplésével készült, Jack London klasszikusából készült filmet összesen 29 649-en látták február 20. és 23. között, míg az előző hétvégén az első helyen végzett Sonic, a sündisznó még 42 982 eladott jeggyel került február közepén az élre.

Bár közel 40 százalékkal csökkent az érdeklődés a Sonic iránt, nem sokon múlt, hogy megtartsa vezető helyét a magyar mozis sikerlistán: 26 886 nézővel lett a második.

Guy Ritchie új gengszterfilmje, az Úriemberek is csak egy helyet csúszott a top10-ben: 22 092 nézővel lett a harmadik a listán.