Megérkezett az Oscar-díjas Szabó István új filmjének előzetese

Zárójelentés
Vágólapra másolva!
2020. február 27-től látható a mozikban Szabó István új filmje, a Zárójelentés. Az Oscar-, BAFTA-, cannes-i zsűridíjas és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel alkotott új mozifilmet. A filmben szerepet kapott Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya és Bálint András is.
Vágólapra másolva!

A film szinopszisa szerint Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) váratlanul nyugdíjazzák. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, így elbúcsúzik kórházi kollégáitól, hazaköltözik a szülőfalujába, és – a helyiek nagy örömére – körzeti orvosként kezd dolgozni.

A fiatalkori szerelme és gyerekkori legjobb barátja viszontlátása megérinti a biztonságos környezetéből kiszakadt doktort, ám a faluban nemcsak pozitív élmények érik: olyan kisstílű, de ártalmas politikai csatározásokba is belekeveredik, amelyek nem engedik meg, hogy belefeledkezzen a múltidézésbe, vagy egy új élet gondolatával kísérletezzen. Stephanus a saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz a jelennel.

Az első előzetes alapján Szabó István ismét izgalmas, felkavaró és elgondolkodtató művet készített.