A Jégvarázs 2. őrzi vezetőhelyét az amerikai mozikban

Jégvarázs 2.
Vágólapra másolva!
Harmadik hete őrzi vezetőhelyét a kasszasikerlistán a Jégvarázs 2. című animációs családi film, amely 34,7 millió dollárt forgalmazott a hét végén iparági becslések szerint.
Vágólapra másolva!

Az észak-amerikai mozikban három hét alatt 337 millió dollárért váltottak a filmre jegyet a nézők, világszerte pedig Disney animációja már 919,7 millió dollárt zsebelt be.

Napokon belül ez lesz idén a stúdió hatodik filmje, amely átlépi a egymilliárd dolláros jegyeladást. Ez a Disney-rekord még biztosan továbbnövekszik, amikor bemutatják a Star Wars - Skywalker kora című mozijukat december második felében.


A becslések alapján a Disney már a jövő héten átlépi a 10 milliárd dollárt a globális jegybevételeket terén idén.

Megőrizte második helyét 14,5 millió dolláros jegyeladással a kasszasikerlistán a Lionsgate és Rian Johnson Tőrbe ejtve című thrillere, amelyet Daniel Craig, Jamie Lee Curtis és Chris Evans főszereplésével forgattak. A gyilkossági rejtély Észak-Amerikában 63,5 millió dollárt forgalmazott, globálisan 124 millió dollárt.

Az aszfalt királyai című film 6,5 millió dollárral növelte bevételeit a lista harmadik helyén.

Iparági elemzők felhívják a figyelmet a Playmobil - A film című francia-német animációs kalandfilm látványos bukására. Az Egyesült Államokban szinte alig ismert európai Playmobil játékok világába vivő filmre 811 ezer dollárért váltottak jegyet több mint 2300 észak-amerikai moziban.


Ha a 75 millió dolláros költségvetésű film a nemzetközi piacon nem teljesít jól - eddig 12,5 millió dollárt keresett -, akkor hatalmas veszteség lesz finanszírozóinak, akik között van Wild Bunch, Pathe, Dimitri Rassam és a párizsi székhelyű On Animation.