Hans Zimmer nem vállalta Christopher Nolan új filmjét

Nolan és Zimmer
Vágólapra másolva!
Christopher Nolan rendező és Hans Zimmer zeneszerző a 2005-ös Batman: Kezdődik óta dolgoznak együtt. Nolan 2020 nyarán megjelenő filmje, a Tenet lesz az első olyan alkotása a 2006-os A tökéletes trükk óta, aminek a zenéjét nem Hans Zimmer szerezte. Ennek okairól a zeneszerző beszélt.
Vágólapra másolva!

A történethez hozzátartozik, hogy ugyancsak jövőre érkezik a Dűne legújabb feldolgozása is, ami Zimmer egyik kedvenc regénye tizenéves kora óta, így elképzelhetetlennek tartotta, hogy nem dolgozik a zenéjén.

- mondta a zeneszerző, aki egyébként még soha nem látta David Lynch 1984-es adaptációját.

Christopher Nolan és Hans Zimmer

- zárta a zeneszerző.

Megnyugodhatnak a filmrajongók, ugyanis ezek szerint a Nolan-Zimmer páros együttműködésnek nincs vége, közös munkájuk bizonyára folytatódni fog a jövőben. A Dűne legújabb feldolgozása Denis Villeneuve rendezésében 2020. november 20-án fog megjelenni, míg a Warner Brothers néhány hónappal korábban, 2020. július 17-én mutatja be Nolan új filmjét, a Tenet-et. Egyébként Hans Zimmer nem unatkozik, hiszen a Sony Classical 2019. tavaszán adta ki a „The World of Hans Zimmer – A Symphonic Celebration" dupla albumát.

Jövőre az általa színpadra álmodott koncertshow 2020. február 17-én lesz látható és hallható a Papp László Sportarénában.