Magyar közelkép a cottbus-i filmfesztiválon

Vágólapra másolva!
„Close Up HU" címmel különprogramot szentel a közelmúlt magyar filmtermésének a héten kezdődött cottbus-i filmfesztivál. Az ötnapos szemlén összesen 20 magyar rendező munkája van műsoron. Az ifjúsági filmek versenyében Hartung Attila első mozifilmje, a FOMO – Megosztod, és uralkodsz, a rövidfilmes mezőnyben Vermes Dorka Anyák napja című filmje indul. A közönségkedvencek között A Viszkis című Antal Nimród-filmet vetítik Cottbus-ban.
Vágólapra másolva!

29. alkalommal rendezik meg a kelet-európai filmek rangos fesztiválját a németországi Cottbus-ban. A november 5-én kezdődött szemle különprogramot szentel a közelmúlt magyar filmtermésének „Close Up HU" címmel. Összesen 20 magyar rendező filmje kapott meghívást a fesztiválra.

Szász Attila Apró mesék, Topolánszky Tamás Yvan Curtiz, Szőcs Petra Déva, Moll Zoltán Engedetlen, Szász János A hentes, a kurva és a félszemű, Nagy Viktor Oszkár Hivatal, Kostyál Márk Kojot és Reisz Gábor Rossz versek című egész estés alkotásai mellett műsoron lesz Bacsó Péter felújított klasszikusa, A tanú eredeti, cenzúrázatlan változata is.

Forrás:A FOMO csapata Cottbus-ban (Facebook)

Bakony Alexa, Fatér Ambrus, Meggyes Krisztina, Lőrincz Nándor és Nagy Bálint, Saufert Ákos, Schwechtje Mihály egy-egy rövidfilmje, valamint Deák Kristóf Mindenki című Oscar-díjas alkotása is műsoron van a cottbus-i filmfesztiválon.