Készül az első magyar egész estés animációs dokumentumfilm

Csáki László
Vágólapra másolva!
2019. október 15-én a Filmszakmai Döntőbizottság filmgyártási támogatást szavazott meg az Átjáróház és a Kék Pelikán című alkotásoknak, gyártás előkészítési támogatásban az Utas és holdvilág, a Sömmi és a Nagykarácsony című filmtervek részesültek. 
Vágólapra másolva!

A Madarász István rendezésében készülő Átjáróház címmel készülő film 480 millió, a Csáki László rendezésben, az Inkubátor Programban készülő Kék Pelikán című első magyar egészestés animációs dokumentumfilm 87 millió forint gyártási támogatásban részesült.

A közönség történeteit keresik a Kék Pelikan alkotói

Közösségi filmként készül a Kék Pelikan című egész estés animációs dokumentumfilm. Csáki László képzőművész-filmrendező régóta dédelgetett filmtervéhez a leendő közönség történeteit is keresik. Az alkotók személyes történeteket várnak olyanoktól, akik 1989 és 2000 között hamisított nemzetközi vonatjeggyel utaztak külföldre. A legjobb sztorik bekerülhetnek a felnőtteknek készülő animációs mozifilmbe.

A Szász János rendezésében készülő, világhírű Szerb Antal-mű, az Utas és holdvilág filmfeldolgozásnak 7,5 millió forintot, a Pálfi György rendezésben készülő Sömmi-nek, mely Cserna-Szabó András betyárregényének feldolgozása lesz, 36 millió forintot és a Tiszeker Dániel rendezésében készülő Nagykarácsony című romantikus vígjátéknak 9.069.500 forint gyártás előkészítési támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.