A szuperhősfilmek alkotói reagáltak Martin Scorsese kritikájára

Sztárok, akik a Nyilas jegyében születtek Samuel L. Jackson
Vágólapra másolva!
Több képregényfilmes is védelmébe vette a Marvel-univerzumot, amikor reagáltak Martin Scorsese kijelentésére, miszerint a szuperhősfilmek nem minősülnek filmnek.
Vágólapra másolva!

Az Oscar-díjas Scorsese az Empire magazinnak adott interjújában fogalmazta meg lesújtó véleményét a Marvel-univerzumról.


- mondta a rendező, akinek legújabb gengszterfilmjét, a megtörtént eseményeken alapuló The Irishman (Az Ír) című alkotását máris nagy Oscar-esélyesként emlegetik.

A rendező kritikájára nem sokkal annak megjelenése után Twitter-üzenetben reagált James Gunn a Bosszúállók: Végjáték egyik executive producere, A galaxis őrzői-filmek író-rendezője.

– írta Gunn.

Szintén A galaxis őrzői stábjából reagált Scorsese kijelentésére a Nebulát alakító Karen Gillan is, aki a Hollywood Reporternek mondta el, szerinte a Marvel-filmek igenis filmek, hiszen tele vannak szívvel és lélekkel, Gunn pedig valódi művész, akinek személyisége, a humora és lelke is ott van a filmjeiben.

Ugyancsak ezt a szívvel-lélekkel való filmkészítést emelte ki a Bosszúállók és a Bosszúállók: Ultron kora rendezője, Joss Whedon is.

A Marvel-univerzum Nick Fury-ját megszemélyesítő Samuel L. Jackson pedig a Varietynek nyilatkozva mondta el a véleményét Scorsese megjegyzéséről:

Hasonlóképp igyekezett egyenlőségjelet tenni a vélemények közé a Pókember: Irány a Pókverzum! rendezője, Peter Ramsey is, aki Twitter-bejegyzésében csak annyit írt: