Martin Scorsese szerint a Marvel-filmek leginkább egy vidámparkra hasonlítanak

Horizontal CINEMA EXHIBITION CINEMA CLUB FILM DIRECTOR PORTRAIT SMILING PRESS CONFERENCE PORTRAIT-CLOSE-UP
(FILES) This file photo taken on October 12, 2015 shows US director Martin Scorsese during a press conference on October for the opening of the Martin Scorsese exhibition at the Cinematheque Francaise in Paris. Scorsese will celebrate his 75th birthday on November 17, 2017. / AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
Vágólapra másolva!
Az Oscar-díjas rendező szerint a szuperhősmozik nem minősülnek filmnek. Olyannyira megveti a képregényfilmeket, hogy az idei év legnépszerűbb mozgóképét, a Bosszúállók: Végjáték-ot sem nézte meg, mivel nem érdekelte. Scorsese az Empire magazinnak adott interjújában fogalmazta meg lesújtó véleményét a Marvel-univerzumról.
Vágólapra másolva!

Martin Scorsese szerint a szuperhősmozik nélkülözik mindazokat az erényeket, amitől egy film valóban különlegesnek számít.

- mondta a rendező, akinek legújabb gengszterfilmje, a megtörtént eseményeken alapuló The Irishman (Az Ír) című alkotásával nyitották meg szeptember végén a New York-i filmfesztivált.

A Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci főszereplésével készült maffiafilmet az amerikai szaksajtó máris az egyik nagy Oscar-esélyesként emlegeti színészi, rendezői és a legjobb film kategóriájában.

A Scorsese által lenézett Bosszúállók-sorozat legutóbbi darabja, a közel 3 milliárd dolláros bevételt elérő, ezzel minden idők legnyereségesebb filmjévé előlépő Végjáték producerei, valamint a gyártó Marvel és Disney szintén erőteljes Oscar-kampányba fogtak, annak érdekében, hogy az idei gáláról 3 díjjal távozó Fekete Párduc sikerét megismételjék.