Darren Aronofsky brazil drámája nyerte a San Sebastian-i Filmfesztivált

Vágólapra másolva!
A Pacificado című brazil dráma nyerte szombaton a San Sebastian-i Filmfesztivál fődíját.
Vágólapra másolva!

A zsűri a nemzetközi versenyprogramból a Pacificado című portugál nyelvű produkciónak, az amerikai Paxton Winters rendezésének ítélte oda a legjobb filmek járó Arany Kagyló-díjat. A film producere Darren Aronofsky volt.

A Pacificado főhőse egy tinédzser lány, aki a Rio de Janeiro-i nyomornegyedben nő fel, és összebarátkozik egy egykori drogdílerrel.

A legjobb színész Ezüst Kagyló-díját Bukassa Kabengele kapta a Pacificadó-ban nyújtott alakításáért. A színésznői Ezüst Kagylót pedig Nina Hoss német színésznő kapta a Das Vorspiel című filmért és Greta Fernández a La hija de un ladrón című alkotásért.

A legjobb rendező elismerését megosztva nyerték el spanyol filmesek, Aitor Arregi, Jose Goenaga és Jon Garano a La Trinchera Infinita című filmjükért.

A film egy férfiről szól, aki a spanyol polgárháború kezdetén, 1936-ban elrejtőzik, és harminc éven át bujkál. A szeprember 20. és 28. között megrendezett 67. San Sebastian-i Filmfesztivál életműdíját, a Donostia-díjat Penélope Cruz, Donald Sutherland és Costa-Gavras kapta.