Idén először tartja Magyarországon az éves közgyűlését a FIPRESCI

Vágólapra másolva!
Idén először tartja Magyarországon az éves közgyűlését a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetsége, a FIPRESCI. A rangos szakmai szövetség a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál meghívására érkezik a borsodi megyeszékhelyre. A CineFest keretében megrendezendő közgyűlésre a világ 14 országából várják a filmes szakújságírókat.
Vágólapra másolva!

A FIPRESCI-t 1930. június 6-án, Brüsszelben alapították a Nemzetközi Filmkongresszus idején, belga, francia és olasz filmkritikusok kezdeményezésére. A szervezet székhelye Münchenben található.

A FIPRESCI több mint 50 ország, csaknem 400 filmkritikusát és filmújságíróját fogja össze a filmkultúra elősegítése, fejlesztése és a szakmai érdekek védelme érdekében.

A szervezetnek egyéni és nemzeti szekciókhoz tartozó tagjai is lehetnek. Magyarországot a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztálya képviseli. A miskolci éves közgyűlésen részt vesz a FIPRESCI vezetősége - Isabelle Danel elnök, Philippe J. Maarek helyettes elnök, Klaus Eder titkár, Alin Tasciyan helyettes titkár -, valamint a 14 ország delegáltjai.