Roland Emmerich életműdíjat kap a Zürichi Filmfesztiválon

roland emmerich
Roland Emmerich A függetlenség napja: Feltámadás forgatásán
Vágólapra másolva!
A német származású rendező számos filmjét, köztük az 1984-ben készült A Noé bárkája-elv-et, A függetlenség napjá-t, a Godzillá-t, a Holnapután-t és az Anonymus-t is levetítik. A fesztivál A Tribute To... elnevezésű életműdíját szeptember 29-én veheti át a filmes alkotó.
Vágólapra másolva!

Emmerich legújabb munkája, a Midway című második világháborús film Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans és Mandy Moore sztárszereposztással novemberben debütál a mozikban. A rendező jelenleg a Moonfall című sci-fin dolgozik, amelynek forgatókönyvét Spenser Cohennel és Harald Kloserrel együtt írta.

A 15. Zürichi Filmfesztivált szeptember 26. és október 6. között rendezik meg. Idén Oliver Stone lesz a nemzetközi zsűri elnöke.


A filmmustrán számos olyan produkciót láthat a közönség, amelyek a velencei és a torontói fesztiválon is bemutatkoztak. Vetítik Todd Phillips Joker című képregény-eredetfilmjét Joaquin Phoenixszel a főszerepben, Noah Baumbach válási drámáját, a Marriage Story-t Scarlett Johanssonnal és Adam Driverrel, James Mangold autóversenyzős filmjét, Az aszfalt királyai-t Christian Bale és Matt Damon szereplésével, a Benedict Andrews rendezésében készült Seberg-et, valamint Rupert Goold Judy című Judy Garland életrajzi filmjét Renée Zellwegerrel a címszerepben.