Nézze meg az elsők között az Apokalipszis most végső vágását!

apocalypse now prisonnier
apocalypse now 1979 réal : Francis Ford Coppola Martin Sheen Collection Christophel © Zoetrope Studios
Vágólapra másolva!
Szeptember 5-én debütál a magyar mozikban az Apokalipszis most - A végső vágás, Francis Ford Coppola rendező új verziója a két Oscar-díjjal, három Golden Globe-díjjal és cannes-i Arany Pálmával elismert háborús eposzból. Aki megnézné a 40. évfordulóra készült, 4K HDR minőségben digitálisan restaurálva vetített, 183 perces változatot, annak csak egy kérdésre kell helyesen válaszolnia, és páros jegyet nyerhet a film díszbemutatójára. 
Vágólapra másolva!

A film képi világát az eredeti 1979-es 70mm-es filmtekercsek alapján 4K UHD minőségben restaurálták és a magas dinamikatartományt biztosító HDR képtechnológiával alakították át.

Az Oscar-díjjal jutalmazott hangzást az akkoriban mérföldkőnek számító, már 1979-ben 5.1 technikával rögzített és csak nemrég fellelt eredeti hangszalagok segítségével rekonstruálták, hogy megfeleljen a legmodernebb mozitechnikai elvárásoknak.

Mint a 40. évforduló kapcsán megírtuk, a mozikban korábban vetített és a stúdió kérésére számos jelenet kivágása után elkészült 145 perces verzióhoz, illetve a 2001-ben készített, Coppola által is túl hosszúnak érzett 195 perces rendezői változathoz képest a mostani, Végső Vágásnak nevezett verzió 183 perc hosszúságú lett. A rendező a 2019-es New York-i Tribeca Filmfesztiválon tartott ősbemutatón úgy nyilatkozott, hogy

Ha szeretné megtekinteni az Apokalipszis most - A végső vágás című filmet a díszbemutatón, szeptember 5-én a Pólus Moziban, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, és a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya "Apokalipszis most - A végső vágás" legyen. Egy olvasó csak egy választ küldhet be.

Nyereményjátékunk lezárult. A helyes megfejtés az A) válasz volt:

Harvey Keitelt szánta eredetileg Francis Ford Coppola Martin Sheen szerepére.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A nyerteseket emailben értesítjük.