Továbbra is Gerard Butler új filmjére kíváncsi a legtöbb amerikai néző

támadás a fehér ház ellen 3
Vágólapra másolva!
Még mindig a Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása vezeti az amerikai kasszasikerlistát.
Vágólapra másolva!

A Gerard Butler és Morgan Freeman főszereplésével forgatott akciófilm péntektől vasárnapig 11,5 millió dollárt (3,5 milliárd forintot) keresett az észak-amerikai mozikban, és a munka ünnepe (Labour Day) miatti hétfői munkaszüneti nappal együtt várhatóan négy nap alatt 14,4 millió dollár (4,3 milliárd forint) lesz a jegybevétele.

A listát ismertető Variety.com emlékeztetett rá, hogy a produkció két hete került a mozikba, eddigi bevétele csaknem 44 millió dollár (13,2 milliárd forint).


A munka ünnepe, amit mindig szeptember első hétfőjén tartanak meg Amerikában, rendszerint sok mozinézőt vonz. Idén azonban nem számítanak nagy rohamra a mozik. A Támadás a Fehér Ház ellen 3. része könnyedén megtartotta vezető helyét.

A kasszasikerlista második helyén a Jó srácok állnak 9,1 millió dollár (2,7 milliárd forint) jegyeladással, ami 11,5 millióra (3,5 milliárd forintra) kúszik fel a hétfői bevétellel együtt. A vígjáték az elmúlt három héten 58 millió dollárt (17,5 milliárd forintot)keresett Észak-Amerikában.

Az oroszlánkirály 6,7 millió dolláros (2 milliárd forintos) hétvégi jegyeladással a harmadik. A hétfői nappal együtt 8,8 millió dollárra (2,6 milliárd forintra) rúg majd a négynapos bevétele. A Disney produkciója globálisan már 1,56 milliárd dolláros (470 milliárd forintos) bevételnél tart.

A toplista negyedik helyén a Halálos iramban: Hobbs és Show áll 6,2 millió dollárral (1.9 milliárd forinttal), ami hétfőn várhatóan 8 millió dollárra (2,4 milliárd forintra) nő. A Dwayne Wade és Jason Statham főszereplésével forgatott akciófilm világszerte 648 millió dolláros (195 milliárd forintos) jegyeladásnál tart.

Az ötödik helyre a Sony Overcomer című filmje került 5,7 millió dollárral (1,7 milliárd forinttal), ami az ünnepen várhatóan 7,9 millió dollárra (2,4 milliárd forintra) nőhet.