A II. világháború után játszódik a Susotázs rendezőjének új filmje - videó

Vágólapra másolva!
Tóth Barnabás legújabb nagyjátékfilmje, az Akik maradtak 2019. szeptember 26-án kerül a hazai mozikba a Budapest Film forgalmazásában. A rendező Susotázs című kisjátékfilmjét beválogatták a 2019-es Oscar-díj legjobb élőszereplős rövidfilm kategóriájának 10 kisfilmet tartalmazó rövidlistájára. Elkészült az Akik maradtak előzetese.
Vágólapra másolva!

A II. világháború utáni Budapesten játszódó alkotás a produkció közleménye szerint

Az F. Várkonyi Zsuzsa regénye alapján készült film főszereplői a Jászai Mari-díjas Hajduk Károly és a ragyogó tehetségű fiatal színésznő, Szőke Abigél. A Susotázs rendezőjének új munkája az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült. A filmben olyan színészeket is láthatunk majd a vásznon, mint Nagy Mari, Simkó Katalin, Horkay Barnabás, Lukáts Andor, Zsurzs Kati, Jordán Adél, Stefanovits Angéla, Igó Éva, Spitzer Gyöngyi és Paizs Miklós és Varga Veronika

Aladár (Hajduk Károly) magányos nőgyógyász. Egyik fiatal páciense, Klára (Szőke Abigél), dacos kamaszlány, aki makacsul "várja haza" szüleit a haláltáborból a II. világháború utáni Budapesten.

Klára impulzív és makacs kamaszból fokozatosan fiatal nővé érik a férfi óvó szárnyai alatt, míg az orvos élete új értelmet nyer a lányról való gondoskodás által.

Bedő Barna, az előzetes vágója elmondta:

"Az Akik maradtak ezt a hatás nagyon egyszerű eszközökkel éri el. Egyből tudtam, hogy az előzetesnek is ezt a vonalat kell követni. Csendesen, visszafogottan rámutatni ennek a két embernek az egymásba kapaszkodására."