Ridley Scott, Matt Damon és Ben Affleck kosztümös bosszúfilmre készülnek

Matt Damon (L) and Ben Affleck Ezek a sztárok együtt laktak, mielőtt híressé váltak: Ben Affleck és Matt Damon is osztoztak az albérleten
Vágólapra másolva!
Ridley Scott visszatér a kezdetekhez: a brit rendező 1977-ben a zseniális 19. századi Párbajhősök-kel tette le névjegyét, most pedig ismét két férfi viadalát szeretné feldolgozni. Az Eric Jager regényéből készülő The Last Duel főszerepét Matt Damon és Ben Affleck alakítja majd, és ugyancsak ők írják a forgatókönyvet is, kiegészülve Nicole Holofcenerrel.
Vágólapra másolva!

A 14. században játszódó, igaz történeten alapuló film két egykori barát történetét dolgozza fel: a lovag Jean de Carrouges miután visszatér a háborúból, azzal vádolja meg a földesúr Jacques Le Gris-t, hogy megerőszakolta a feleségét. Mivel a férjet leszámítva senki sem hisz az asszony állításának, a lovag a királyhoz fordul segítségért, aki úgy dönt, a két férfi küzdjön meg életre-halálra: aki nyer, annak van igaza. Súlyosbítva azzal, hogy ha a lovag veszít, a feleségét máglyára küldik, hamis vádolás miatt.

A film főszerepeit Matt Damon és Ben Affleck alakítja majd, akik a forgatókönyvön is dolgoznak. Nem ez az első közös könyvük: utolsó közös forgatókönyvükért, a Good Will Hunting-ért (1997) Oscar-díjat kaptak. De a harmadik íróként csatlakozott Nicole Holofcener is a díj közelébe került a Megbocsátasz valaha? adaptált szkriptjével. Ridley Scott pedig lehet, hogy 4 jelölés után ezért a filmért kapja meg majd a díjat – a férfias viadal annak idején szerencsét hozott neki: a Párbajhősök-kel elnyerte az 1977-es cannes-i filmfesztivál legjobb első filmjének járó díját.