Magyar film versenyez az egyik legnívósabb táncfilmfesztiválon - videó

Vágólapra másolva!
A Három tánc című dokumentumfilmet beválogatták a Dance on Camera Festival hivatalos versenyprogramjába, amely a világ legrégebben, negyvenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő és egyik legjelentősebb táncfilm fesztiválja. A filmet július 14-én vetítik a Lincoln Centerben, New York világhírű kulturális központjában. A Három tánc nemzetközi premierjét nemrég az Asolo Art Film Festival keretében tartották Olaszországban, amelyet 1973-ban alapítottak a Velencei Biennálé részeként.
Vágólapra másolva!

A Három tánc című egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló fiú diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat.

Miközben a tíz éves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy 600 éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal, a fizikai és lelki fájdalommal.

A két éven keresztül készült személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült,

tavaly sikerrel szerepelt a hazai art mozik műsorán, rendezője Halász Glória, akinek Rupa butikja című filmje elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban, producere Osváth Gábor, forgalmazója a neves francia AB International Distribution.