Szexbotrány: Bryan Singer peren kívüli megállapodást kötött

25th Annual Elton John AIDS Foundation's Academy Awards Viewing Party - Arrivals CELEBRITY Celebrities ACE RED CARPET awards Party Oscarparty award ACADEMY AWARDS DIRECTOR Preis Oscar Oscars 89. Oscar-Verleihung oscarnacht Oscar2017 Oscar17 Oscars2017 Osc
Bryan Singert, a Bohém rapszódia rendezőjét állítólag 4 férfi is szexuális zaklatással vádolja.
Vágólapra másolva!
Bryan Singer filmrendező peren kívüli megállapodást kötött azzal a férfival, aki szexuális erőszakkal vádolta meg.
Vágólapra másolva!

A Bohém rapszódia, a Superman visszatér és a Közönséges bűnözők rendezője az egyezség szerint 150 ezer dollárt (43 millió forintot) fizet a bírósági ügy peren kívüli rendezéséért Cesar Sanchez-Guzmannak. A férfi azt állította, hogy Singer 15 évvel ezelőtt, még 17 éves korában egy jachton erőszakolta meg Seattle-ben.

A bírósági dokumentumok szerint Singer következetesen tagadta, hogy egyáltalán ismerné Cesar Sanchez-Guzmant, és azt is, hogy valaha együtt lett volna vele egy jachton megrendezett partin.


A Sanchez-Guzman ellen folyó csődeljárás megbízottja szerdán javaslatot tett a pénzügyi megállapodás elfogadására. Mint közölte, az egyezségben szereplő összeg elegendő volna Sanchez-Guzman 61 ezer dolláros (17,4 millió forintos) tartozásának rendezésére, az üggyel kapcsolatos adminisztratív költségek fedezésére, és számára is maradna belőle.

Sanchez-Guzman 2017-ben nyújtott be keresetet Singer ellen a King megyei legfelsőbb bíróságon.

Singert 2017 végén, három héttel a Queen-film befejezése előtt menesztették a produkciótól, mert "megbízhatatlan magatartást tanúsított a forgatáson", neve azonban a stáblistán maradt.

A rendező elleni szexuális zaklatási vád miatt a brit filmakadémia felfüggesztette a Bohém rapszódia rendezőjeként kapott BAFTA-jelölését.