Godzilla II: Amikor egy szörny menti meg a világot

godzilla 2
Vágólapra másolva!
Hamarosan elszabadulnak fészkeikből a titánoknak nevezett ősi szörnyek, hogy elpusztítsák az emberiséget. A Föld sorsát eldöntő, esélytelennek látszó összecsapásban az emberek csak egy olyan szörnyeteg segítségében reménykedhetnek, akitől korábban rettegtek. Május 30-án érkezik a mozikba a Godzilla II A szörnyek királya című amerikai akció-fantasy, amelyben kriptozoológusok és más tudósok csoportja csatasorba állítja a filmtörténet kedvenc gigászát, Godzillát. Ha kíváncsi arra, sikerül-e a japán óriásszörnynek megmentenie a világot, játsszon és nyerjen belépőt a premier előtti vetítésre!
Vágólapra másolva!

A Godzilla-filmek 65 évvel ezelőtt hódították meg a világot: a japán Tóhó stúdió 1954-ben mutatta be az első Godzillá-t, gyakorlatilag megteremtve ezzel a kaidzsú, a japán szörnyfilm műfaját. A hollywoodi Godzilla II A szörnyek királya már a 35. film, amelyben az atomkatasztrófák ihlette óriáshüllő szerepel, de a szériát már 2015-ben a leghosszabb és legtöbb részt megélő filmes franchise-aként emlegette a Guiness Rekordok Könyve. Azaz, egy évvel azután, hogy a Gareth Edwards rendezte Godzillá-t bemutatták.

Edwards filmje tulajdonképpen az első sikeres amerikai újraértelmezése a japán szériának, amely mind a nézők, mind a kritikusok körében pozitív fogadtatásra talált, és ezzel megnyitotta az utat a további hollywoodi folytatások előtt.

A Legendary Pictures és a Warner Bros. öt évet várt a következő résszel, a rendezői székben ezúttal Michael Dougherty (Adsz vagy kapsz) ült, az előző rész színészei közül viszont visszatért például Ken Watanabe és Sally Hawkins is. A filmben fontos szerepet kapott továbbá Millie Bobby Brown a Stranger Things-ből, valamint Vera Farmiga (A tégla, Démonok között) és Ice Cube fia, O'Shea Jackson Jr. is.

Ha szeretné megnézni a Godzilla II A szörnyek királya című filmet a premier előtti vetítésen, május 28-án 19 órakor a Cinema City Arénában, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, és a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a filmklub@origo. hu címre. A levél tárgya „Godzilla2" legyen. Egy olvasó csak egy választ küldhet be. A helyes megfejtést beküldők közül 50 játékost sorsolunk ki.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt: Honda Isiró rendezte az első, 1954-ben bemutatott Godzilla-filmet.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek, a nyerteseket e-mailben értesítjük!