Így sírt Alain Delon, amikor átvette az életműdíjat Cannes-ban - videó

DELON, Alain
Cannes, 2019. május 19. Frédérique Bredin, a francia nemzeti filmközpont, a CNC elnöke, az Arany Pálma-életműdíjban részesült Alain Delon francia színészlegenda és lánya, Anouchka Delon (b-j) az elismerés átadóünnepségén a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon 2019. május 19-én. MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo
Vágólapra másolva!
Rocco és fivérei, A párduc, Ragyogó napfény, Fekete tulipán, A medence, Borsalino, A szamuráj, Zsaru, Zorro, Klein úr, A mi történetünk, Az új hullám. Luchino Visconti, Michelangelo Antonioni, Jean-Pierre Melville, Joseph Losey, Jacques Deray, Volker Schlondorff, Jean-Luc Godard. Romy Schneider, Annie Girardot, Jean-Paul Belmondo, Mireille Darc, Catherine Deneuve, Jeanne Moreau, Jean-Louis Trintignant, Burt Lancaster, Claudia Cardinale, Jean Gabin, Yves Montand, Jane Fonda, Richard Burton, Jeremy Irons. Mind a három felsorolás persze még hosszan folytatható. Legendás filmek, legendás rendezők, legendás partnerek - Alain Delon, a valaha élt egyik legnagyobb európai színész életművéért Arany Pálmát kapott Cannes-ban vasárnap este.
Vágólapra másolva!

Az életműdíjat saját lánya, Anouchka adta át a 84 éves, nagy színésznek. Alain Delon beszéde alatt többször elsírta magát, és Cannes közönsége is érthetően meghatódott beszéde alatt. Többek között azt mondta, hogy nagyon régóta nem sírt ennyire, mint most. Azt is mondta, hogy ez egy olyan posztumusz kitüntetés, amit még életében kapott meg. Majd amikor szűnni nem akaró éljenzés és hihetetlenül dörgő taps közepette már éppen elhagyta volna a színpadot, visszafordult és még ennyit mondott: Mireille-re és Romy-ra gondolok. Azaz, életének két legfontosabb társára, két színésznőre, Romy Schneiderre és Mireille Darc-ra.

Egy rövid részlet Alain Delon megható beszédéből: