Lecsengőben a Bosszúállók-őrület a magyar mozikban

Csaló csajok (Anne Hathaway és Rebel Wilson)
Vágólapra másolva!
Egy hét alatt több nézője volt a Csaló csajok-nak, mint a három hétvégén át a magyar mozis sikerlistát uraló Bosszúállók: Végjáték-nak – derül ki a Filmforgalmazók Egyesülete friss adatsorából.
Vágólapra másolva!

Az eladott jegyek számát tekintve átvette A Riviéra vadorzói és a Dajkamesék hölgyeknek női remake-je a vezetést a magyar mozis top10-ben. A Csaló csajok-ra egy hét alatt (május 9.-május 15.) 87 544 néző volt kíváncsi, míg a hétvégén is vezető Bosszúállók: Végjáték-ra csak 80 714. A heti bevételt illetően viszont továbbra is őrzi elsőségét a Marvel-szuperhősfilm: 130 568 995 forintos eredménye mintegy négymillióval fejeli meg a május 9-én elstartolt Csaló csajok-ét (126 193 385 forint).

Utóbbi pedig a nyitóadataiból kiindulva garantáltan nem fogja elérni azt az eredményt, amit az új Bosszúállók eddig összehozott a magyar mozikban: 3 hét alatt összesen 741 568 néző és 1 172 527 145 forintos jegyárbevétel. Ezzel a Végjáték máris a legeredményesebb Marvel-film a mozikban, sőt eddigi bevételei alapján a magyar "all time" toplista 4. helyére érkezett, két Star Wars-film (Az utolsó Jedik: 1,38 mrd Ft; Zsivány egyes: 1,03 mrd Ft) közé (az első helyen is egy SW-opus, Az ébredő erő áll, közel 2 milliárd forintos összbevételével).

Azaz, miközben az új Bosszúállók iránt csökken ugyan az érdeklődés (54 százalékot veszített előző heti eredményeiből), mivel néhány hétig még biztos helye van a top10-ben, összehozhat egy stabil dobogós helyezést a magyar filmforgalmazás minden idők legeredményesebb alkotásait összesítő listáján.