Oscar-díjas producer adta át a Casablanca rendezőjéről szóló film új díját

Topolánszky Tamás Yvan, Topolánszky Elin Inez és J. Miles Dale
Vágólapra másolva!
Május 12-én este adták át a Riviera International Film Festival legjobbjainak járó díjakat, ahol a legjobb rendezőnek a Curtiz című film alkotóját, Topolánszky Tamás Yvant választották. A díjat az Oscar-díjas A víz érintése producere és egyben a fesztiválzsűri elnöke, J. Miles Dale adta át. A film a produkció közleménye szerint szeptembertől a hazai mozikban is látható lesz majd. 
Vágólapra másolva!

A Riviera Nemzetközi Filmfesztivált idén harmadik alkalommal rendezték meg, a nagyjátékfilmes zsűri tagjai Josephine de La Baume francia színésznő és Nils Hartmann, a Gomorra producere voltak, a dokumentumfilmekről pedig Eddy Moretti producer - akitől legutóbb a Túltolva (Beach Bum) című filmet láthattuk - valamint Yalitza Aparicio, az idén három Oscar-díjat is nyert Roma című Alfonso Cuarón-film női főszereplője döntöttek.

Topolánszky Tamás Yvan, Topolánszky Elin Inez és J. Miles Dale Forrás: Diego Figone Sambuceti

A fesztivál zárógálájának díszvendége az est folyamán Icon díjjal jutalmazott amerikai színésznő, Claire Forlani volt, akit közel három évtizedes pályafutásáért kapott elismerést, mely során olyan filmekben láthattuk, mint a Ha eljön Joe Black (Meet Joe Black), A graffiti királya (Basquiat), vagy a Szikla (The Rock). A legjobb filmnek járó elismerés után -, melyet Ulaa Salim kapott Sons of Denmark című alkotásáért – a második legrangosabb díjat, a legjobb rendezőnek ítélt szobrocskát Topolánszky Tamás Yvan vette át kislánya, Elin kíséretében, mivel felesége és egyben a film producere, Sümeghy Claudia Tel-Avivban képviselte közös munkájukat.