Már trailer és jelenet is látható a Cannes-ba meghívott magyar filmből - videók

Vágólapra másolva!
A cenzúrázatlan A tanú mellett magyar diplomafilm is szerepel a hivatalos válogatásban, Ugrin Juliannát pedig meghívták a „Producer on the Move" programjára. 
Vágólapra másolva!

A tanú (aminek meghívásáról itt írtunk) május 17-i cannes-i vetítésének különlegessége lesz, hogy Bacsó Péter özvegye, Hudák Ilona az 1981-es vetítés után ismét részt vesz a film bemutatóján a fesztiválpalotában.

Moldovai Katalin Ahogy eddig című rendezői diplomafilmje a Cinéfondation válogatásban versenyez, mely a filmes egyetemek legjobbjait vonultatja fel. A 24 perces alkotás a Budapesti Metropolitan Egyetemen készült, története során egy idős nő életébe pozitív fordulatot hoz egy tragikus hír.


Az Ahogy eddig főszerepeiben Venczel Vera és Tóth Ildikó látható. A film Tóth Krisztina azonos című novellájából készült, a forgatókönyvet Moldovai Katalin Palóczi Zitával közösen jegyzi, az operatőr Táborosi András volt, a vágó Soltész Orsolya, a gyártásvezető Makkos Zsófia. A diplomamunka során Moldovai Katalin témavezetője Balogh Zsolt volt.

A nemzeti filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) fiatal és ígéretes producereket mutat be a nemzetközi filmszakmának Cannes-ban. A háromnapos szakmai találkozóra 20 producer, köztük Ugrin Julianna kapott meghívást. A „Producers on the Move" programon a Filmalap nemzetközi igazgatóságának EFP-tagsága révén vehetnek részt magyar producerek. Eddig többek között Bereczki Csaba, Angelusz Iván, Petrányi Viktória, Pusztai Ferenc, Sipos Gábor, Stalter Judit, Taschler Andrea és Gyárfás Eszter volt a nemzetközi szakmai fórum magyar résztvevője.