Pedro Almodóvarnak dél-koreai csalókkal kell megküzdenie Sydney-ben - videó

Penélope Cruz és Pedro Almodóvar a Megtört ölelések forgatásán
LANZAROTE
Vágólapra másolva!
A 66. Sydney-i Filmfesztivál versenyprogramjában szerepel Pedro Almodóvar Fájdalom és dicsőség című filmje, illetve a dél-koreai Élősködők is Bong Joon-ho rendezésében. Mindkét film befut majd a magyar mozikba is, már magyar előzetesük is van. 
Vágólapra másolva!

A spanyol filmrendező alkotása, amelyben egy filmrendező tekint vissza az életére, 11 további filmmel verseng a fesztivál fődíjáért. A versenyprogramban mutatják be a Mű szerző nélkül című német, az Arany Medve-díjas izraeli Synonymes, a Sundance zsűrijének nagydíjával jutalmazott amerikai The Souvenir és az Élősködők című dél-koreai produkciót is.

Bong Joon-ho dél-korai rendező (A gazdatest, Snowpiercer - Túlélők viadala, Okja) tízévnyi nemzetközi kitérő után tért vissza hazájába. Az Élősködők antihőse Ki-taek, akinek családja igazi semmirekellőkből áll. Ők mindig a könnyebbik utat választják - bármit megtesznek, csak dolgozni ne kelljen. Irigykedve nézik a Park család fényűző életmódját, és ördögi tervet eszelnek ki, hogy a közelükbe férkőzzenek. Azonban természetesen semmi sem a családfő tervei szerint alakul. A film a a 72. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál.


A 66. Sydney-i Filmfesztivált június 5. és 16. között rendezik meg. A nemzetközi filmmustrán több mint 50 ország 307 filmjét vetítik le. A programban 33 világpremier szerepel.

A retrospektív szekcióban mutatják be Tarr Béla Sátántangó című alkotását, a dokumentumfilmes programban pedig Hegedűs Péter Lili című magyar-ausztrál dokumentumfilmje is látható majd.


A fesztivál díjait június 16-án adják át. Tavaly a paraguayi Las herederas (Örökösnők) című dráma nyerte el a fődíjat. A Fájdalom és dicsőség című Almodóvar-filmet, melynek főszerepeit Penélope Cruz és Antonio Banderas alakítja, a magyar mozik május 23-tól vetítik. Az Élősködők Magyarországon először idén ősszel, a 9. Mozinet Filmnapok (október 17-20.) programjában lesz látható, majd ezt követően kerül a hazai mozikba.