Belgiumban nyert közönségdíjat az X - A rendszerből törölve

x - a rendszerből törölve
Vágólapra másolva!
Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című Filmalap támogatással készült legutóbbi alkotása lett a közönség kedvence Belgiumban. A tegnap este véget ért bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválját 13. alkalommal rendezték meg Liège-ben. Április 2-5. között mintegy 100 vetítésen 60 krimit, thrillert és bűnügyi filmet vetítettek a belga nagyváros népszerű filmfesztiválján.
Vágólapra másolva!

A kirobbanó sikerű Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmje, az X – A rendszerből törölve című thriller főszereplője Balsai Móni, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható.

Az X – A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin volt, producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor.

A thriller a FocusFox Stúdió gyártásában készült, és tavaly mutatták be a hazai mozik, ahol mintegy 37 ezren váltottak rá jegyet. Az X – A rendszerből törölve nemzetközi premierje az A-kategóriás varsói fesztiválon volt októberben, majd elnyerte a braunschweigi nemzetközi filmfesztivál fődíját és a legjobb forgatókönyv díját a Fantasporto-n Portugáliában.