Nézze meg elsők között a híres-hírhedt black metal zenekar történetét!

lords of chaos
Vágólapra másolva!
A Lords of Chaos – A sötétség gyermekei minden idők valószínűleg leghírhedtebb zenekara, a – tragikus események után újjáalakult és ma is aktív, ráadásul magyar taggal kiegészült – Mayhem történetét dolgozza fel, megdöbbentő, de megtörtént események alapján. A sötét hangulatú, horrorisztikus elemeket sem nélkülöző thriller/dráma olyan, a kilencvenes évek elején nagy sajtóvisszhangot kiváltott botrányok és bűncselekmények hátterét mutatja be, mint a templomgyújtogatások, rongálások és a végül brutális végkifejlethez vezető zenekaron belüli feszültségek. 
Vágólapra másolva!

Jonas Akerlund, igaz történeten alapuló filmje 1987-ben, Oslóban kezdődik, ahol a 17 éves Euronymous (Rory Culkin) hozzá hasonló fanatikusokkal együtt eltökélten igyekszik létrehozni a skandináv idillre rácáfoló, éjsötét norvég black metált játszó zenekart. A svéd Dead (Jack Kilmer) csatlakozása után a banda extrém koncertjeinek egyre jobban híre megy, és ezzel együtt egyre mélyebbre merülnek a black metal bugyraiban, s egyre inkább elveszítve a kapcsolatot a valósággal. Amikor Dead öngyilkos lesz, holttestéről Euronymous bizarr fotókat készít, hogy növelje a lemezeladásokat és erősítse a zenekar "gonosz" imázsát. Amikor pedig a zenekar új basszusgitárosa, a Burzum néven önállóan is zenélő Varg Vikernes (Emory Cohen) elkezdi a gyakorlatba is átültetni a pusztulást dicsőítő dalszövegeket, halálos rivalizálás veszi kezdetét közöttük.

A részben Budapesten forgatott film zenéjét az elhangzó Mayhem-dalokon túl a világhírű izlandi csapat, a Sigur Rós jegyzi, rendezője pedig a veterán videklip rendező, Jonas Åkerlund, aki olyan zenekarokkal dolgozott már együtt, mint a Metallica, Rammstein, Jamiroquai, The Rolling Stones, U2, Iggy Pop, Ozzy Osbourne, Lenny Kravitz, a Coldplay vagy Queens of the Stone Age, de az ő munkája volt a The Prodigy kultikus „Smack My Bitch Up" videoklipje is.

A Sundance fesztiválon debütált Lords of Chaos május 2-án érkezik a magyar mozikba.

A budapesti Pólus Moziban megrendezésre kerülő premiervetítés előtt a filmről és a zenekarról beszélgetnek a Sallai Péter grafikusmuvesz és Juhász Dávid (mindketten a Bornholm zenekar tagjai és a film zenei jeleneteinek szakmai tanácsadói), Budai Béla dobos, valamint Csihar Attila a Mayhem jelenlegi énekese.


Ha szeretne részt venni a film premiervetítésén 2019. május 2-án 20:00 órakor a Pólus Moziban, nem kell mást tennie, mint megválaszolni az alábbi kérdést, és a helyes választ a lakcímével együtt elküldeni a [email protected] címre. A levél tárgya „Mayhem" legyen. Egy olvasó csak egy választ küldhet be. A helyes megfejtést beküldők közül 10 játékost sorsolunk ki.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt: Csihar Attila a Tormentor zenekarban kezdte zenei pályafutását.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek, a nyerteseket e-mailben értesítjük!