Újabb magyar siker: Bogdán Árpád filmje három díjat nyert Olaszországban - fotó

Bogdán Árpád
Vágólapra másolva!
Három zsűri díjazta Bogdán Árpád rendezését, a Genezis-t a hétvégén, az idén 20. alkalommal megrendezett európai filmek fesztiválján az olaszországi Leccében. 
Vágólapra másolva!

A Genezis című filmdráma fényképezéséért Dobos Tamás kapta a legjobb operatőr díját a fesztivál zsűrijétől, melyet Marco Müller világhírű producer elnökölt. A Cineuropa-díjjal szintén Bogdán Árpád rendezését tüntette ki a szakmai zsűri, sőt a diákzsűri is a Genezis-nek ítélte a legjobb film díját (Premio Agiscuola). A díjakat Bogdán Árpád személyesen vette át a záróünnepségen Leccében.

Bogdán Árpád Forrás: Filmalap

A Genezis világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos rangos fesztivál tűzte műsorra. Bogdán Árpád filmjét a spanyolországi Cinema Jove, a bajorországi Fünf Seen fesztiválokon és a szófiai nemzetközi filmfesztiválon is díjazták tavaly. Bogdán Árpáddal a premier idején itt beszélgettünk, a főszerepet játszó Cseh Anna Marie-val pedig itt. A Genezis a Mirage Film és a FocusFox koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor.