Egész estés videóklipek: a legjobb rockfilmek

Tenacious D (Jack Black)
Vágólapra másolva!
A filmesek többnyire egy bevett sztereotípia alapján ábrázolják a rockereket, miközben maga a kemény zene (valamint művelői és rajongói) sokkal színesebb és változatosabb, mint ahogy az a tucatfilmekből látszik. Összegyűjtöttünk tíz emlékezetesebb, a rockra művészetként is tekintő alkotást.
Vágólapra másolva!

Rocksuli (2003)

Richard Linklater vicces és műfajfilozofikus filmjében Jack Black segítségével tanítja a nézőket a rockzene szeretetére. A Rocksuli-ban minden benne van, ami miatt a gitárzenét óriási odaadással imádni lehet. A gyerekek bájosak, a zenék tökösek, Jack Black pedig élete talán legjobbját nyújtja, a magát helyettesítő tanárnak kiadó, rocksztárálmokat szövögető kóklerként. Linklater művét bárkinek meleg szívvel lehet ajánlani, egy elképesztően kedves történet, amit jó nézni és jó hallgatni. Azon pedig senki ne lepődjön meg, ha a megtekintés után ezt a zenei műfajt fogja preferálni (ha eddig nem tette volna).

Rocksuli (Joey Gaydos Jr., Kevin Clark, Jack Black, Rebecca Brown) Forrás: Paramount/Courtesy Everett Collection

Tenacious D, avagy a kerek rockerek (2006)

Jack Black második filmje a listán, és mi sem bizonyíthatná a színész elhivatottságát a műfaj iránt, mint hogy Black valódi bandájának történetét és Kyle Gass-szel való találkozását meséli el, természetesen teljesen elszállt köntösben. Megjelenik a Sátán, Ronnie James Dio és mindenki, aki számít, hogy végül hőseink megtalálják a végzet pengetőjét. Néhol kissé obszcén, trágár és teljesen komolyan vehetetlen, de tele van zseniális dalokkal, és a sodró lendület viszi magával a nézőt is. Szórakoztatásból jeles.

Tenacious D (Jack Black) Forrás: AFP

Lords of Chaos (2018)

Evezzünk az extrém metál, azon belül is a black metal sötét vizeire. Jonas Akerlund igaz történet alapján forgatta le hazánkban a Lords of Chaos-t, mely eme színtér, illetve egyik legnevesebb zenekarának, a Mayhemnek a születését mutatja be.

Lords of Chaos Forrás: AFP

Hosszasan lehetne értekezni a történetről, ugyanis egészen brutális. Az egyik korai énekes öngyilkosságától kezdve, a templomgyújtogatásokon át, az alapító Euronymus (Rory Culkin) és Varg (Emory Cohen) tragédiába torkolló konfliktusáig, mindent végigjárunk, noha Akerlund azért sok tényt lazán kezel és indokolatlan fikciós szálakat használ fel. Ha Jack Black legyőzi a Sátánt, akkor a Lords of Chaos azt mutatja be, miként kerítik a sötét erők hatalmukba egy-egy zenész lelkét.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!