Vágólapra másolva!
Tizenhárom kisjátékfilm támogatására összesen 73,4 millió forint mecenatúra-támogatást ítélt oda a Huszárik Zoltán-pályázat tavalyi keretéből a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.
Vágólapra másolva!

Defekt címmel Gál Sándor viheti képernyőre egy külvárosi éjszakában autójával elakadó nő és a vele utazó kislány történetét. Szentgyörgyi Bálint Elszámolnivaló című alkotásának középpontjában a Színház- és Filmművészeti Főiskola egyik növendéke áll majd, akit gyermekkora óta nem látott apja furcsa szívességre kéri. A Jövetel-ben Szabó Mátyás meséli el egy ötvenes éveiben járó, magányos férfi történetét, aki éjjel a falu határában földönkívüliekre bukkan.

Simon Gergő Feltámadás-a egy lyukóvölgyi, nehéz sorsú családról szól. Szabó Virág Gréti világa című filmjében kamaszok hétköznapjait mutatja be. Fülöp Péter Digicicá-ja önfeledt játékkal indul majd, ám az addig valódinak hitt macska hirtelen eltűnik a gyerek szeme elől. Wrochna Marcell igaz történet ihlette Szégyen című alkotása az '50-es évek Magyarországán fog játszódni.

Az Ezerkilencszáztizenkilenc-ben Bozsogi János az első világháború utáni erdélyi mindennapok kilátástalanságát eleveníti meg. A Fault című film Mészöly Ágnes Egészpályás indítás című novellája alapján készül Szabó Szonja rendezésében.

Balogh Zsolt Csiki László novellájából forgat majd A túszejtő címmel egy távolsági busz sofőrjéről, aki hirtelen úgy dönt, hogy letér utasaival a megszokott útvonalról. A Második kör-ben Holtai Gábor a gyermektervezés és a kompromisszumok meghozásának nehézségeit mutatja majd be egy alternatív világban. Nagy Ádám Valóság Filter-e egy vlogger lányról fog szólni, és arról, hogy a mai digitális világban mennyire maradhatnak őszinték a fiatalok. Janovics Zoltán Otthon című kísérleti kisjátékfilmje egy szobában játszódik, ahol látszólag ugyanaz a félperces jelenet ismétlődik, mégis mindig új szereplővel bővül a történet.