Az idei a remake-ek éve lesz - videók

oroszlánkirály
Vágólapra másolva!
Hollywood idén sem fogja elárasztani a mozikat eredetibbnél eredetibb filmekkel. Remake-ekkel, rebootokkal, és hosszabb hiátus után érkező folytatásokkal viszont annál inkább. Mutatjuk a legfontosabbakat. 
Vágólapra másolva!

A legtöbb remake-et a Disney szállítja, akik animációs klasszikusaik élőszereplős változataival jelentkeznek idén. Ilyen lesz például a

Dumbo,

amit Tim Burton rendez, aki épp a Disney-nél kezdte a pályáját. A remake-ben olyan sztárok játszanak, mint Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito és Eva Green. A magyar mozikba március 28-án jön.

Szintén élőszereplős remake-je egy Disney-féle rajzfilmnek az

Aladdin,

amit Guy Ritchie rendez az 1992-es film alapján. Annak idején Robin Williams adta a hangját a dzsinnek, most Will Smith játssza a szerepet, a címszereplő pedig egy új arc, Mena Massoud lesz. Magyar premier: május 23.

Vitatkoznak róla, hogy nevezhető-e élőszereplős remake-nek

Az oroszlánkirály,

az eredetiben ugyanis nincsenek ember karakterek, így ha az új változat hű lesz elődjéhez, akkor színészeket hiába várunk. Az állatok hangját viszont nívós színészgárda adja: James Earl Jones, Donald Glover, Seth Rogen, Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, John Oliver, Keegan-Michael Key és Beyoncé. Hazai bemutató: július 18.

Szintén nevezhető élőszereplős remake-nek a

Pokémon - Pikachu, a detektív

is. A címszereplőnek ezúttal Deadpool megformálója, Ryan Reynolds adja a hangját. Május 9-től láthatjuk.

Az animáció sem szorul ki teljesen a palettáról: az

Addams Family

mozivásznon először volt élőszereplős, most viszont rajzfilmként kerül vissza. A film az amerikai mozikban október 17-én debütál, karaktereinek olyanok adják a hangjukat, mint Chloe Grace Moretz, Oscar Isaac, Charlize Theron és Bette Midler.

Az Ocean's 8 – Az évszázad átverése után továbbra is készülnek "női remake-ek" is, amilyen például a

Mi kell a férfinak?,

ami a Mi kell a nőnek? női verziója, Taraji P. Hensonnal a főszerepben, aki férfiak gondolatait hallja a filmben. Az amerikai mozikba február 8-án érkezik.

Női remake-nek ugyan nem nevezhető, de a

Men in Black – Sötét zsaruk a Föld körül

fekete ruhás férfijai közül egy már nő, és Taraji P. Hensonhoz hasonlóan afroamerikai: Tessa Thompson. A másik főhőst Thor megformálója, Chris Hemsworth alakítja. A magyar premier június 13-án lesz.

A Stephen King-féle Az nagy sikerének köszönhetően reneszánszát éli a horror is, ennek köszönhetjük a Gyerekjáték és a

Kedvencek temetője

új feldolgozásait is. King regényének első filmfeldolgozása egyébként sem felülmúlhatatlan, így az új verzió akár még jobban is sikerülhet. Premier idehaza április 4-én.

Végezetül új kategória a "Deadpool-remake", azaz a felnőtt korhatáros, szélsőségesen viccesre hangolt remake, aminek iskolapéldája az új

Hellboy

David Harbour főszereplésével. Magyarországon április 11-én érkezik a mozikba.