Cannes: Már bele is nézhetünk Terrence Malick világháborús filmjébe - videó

SD-10 RG-10_00660.NEF
RG-10_00660.NEF
Vágólapra másolva!
Bemutatták a 72. Cannes-i Filmfesztiválon Terrence Malick A Hidden Life című II. világháborús drámáját, amiből közben az első jelenetek is felkerültek az internetre. 
Vágólapra másolva!

A 2011-ben Az élet fája című filmjével Arany Pálmát nyerő és az utóbbi években hollywoodi sztárokkal forgatott alkotásai után Malick ezúttal egy európai történetet, a 2007-ben boldoggá avatott Franz Jägerstätter mártírrá válását vitte vászonra.

A közel háromórás film egy katolikus osztrák parasztférfi sorsáról szól, akit a nácik 1943-ban halálra ítéltek, amiért nem volt hajlandó felesküdni Hitlerre és fegyvert fogni a náci Németországért.


A film egy festői szépségű, bajor-alpokbeli kis faluban kezdődik - nem messze Hitler legfontosabb vidéki rezidenciájától, a Berchtesgadenben található Berghoftól - ahol a Becstelen brigantyk és Az ifjú Karl Marx című filmekből megismert August Dielhl német színész játssza a főszerepet, Valerie Pachner pedig a feleségét.

A 75 éves Terrence Malick kilencedik játékfilmjének címét (A Hidden life) George Eliot brit regényírónő leghíresebb műve, a Middlemarch (1871-72) egyik idézetéből kölcsönözte. A háromszor is Oscar-díjra jelölt Malick korábban nem tartozott az évenként új filmmel jelentkező rendezők közé: 25 év alatt alig három filmet készített, az utóbbi években azonban több alkotása is szerepelt rangos fesztiválokon: a Knight of Cups című szerelmi dráma, Az univerzum története című IMAX-film és a Song to Song című, sztárszereposztással készült zenés szerelmi történet.