Nézze meg, hogyan készül a Pesti balhé

pesti balhé
Vágólapra másolva!
Sikervárományos magyar vígjáték forgatása kezdődött a napokban. A Filmalap támogatással készülő Pesti balhé humoros, akciódús, látványban is újat mutató filmnek ígérkezik, számos közönségkedvenc hazai színésszel a főbb szerepekben.
Vágólapra másolva!

A film története szerint tizenöt év után újra találkozik a hatfős gyerekkori banda, akikből mára útjukat kereső, vagy épp elvesztő harmincasok lettek. Igaz ez Marcellre, a világhírű, ám boldogtalan építészre, de Vinsz, a csapnivaló festőművész, Alexa, az örök tinilány, Guszti, a túlóvatos állatorvos, Jet, az utánozhatatlan életművész vagy Adrián, a nyugdíjasklubok szabadúszó Hamletje sem lett az évek során az élet császára.

A viszontlátás végzetes balesettel ér tragikus véget, de a váratlan haláleset végül inkább összerántja a széteső társaságot. Együtt határozzák el, hogy valóra váltják barátjuk nagy álmát: belopják összetéveszthetetlenül egyedi képét a férfi neves műkereskedő apjának az egész Budapestet izgalomban tartó képaukciójára. Kezdetét veszi életük legőrültebb kalandja, ám a fordított műkincsrablás még a börtönből dobbantott tolvaj leigazolásával sem ígérkezik könnyen kivitelezhető balhénak...

A film főszereplőjét a tavalyi közönségsiker, a BUÉK után ismét vígjátékban bizonyító Mészáros Béla (Marcell) alakítja. Mellette a Kincsem steampunk kosztümjeit levetkőző, rockosabb külsőt öltő Petrik Andrea (Alexa), az ön- és közveszélyes Jet bőrébe bújó Szabó Simon, a nagy balhé kihagyhatatlan figuráját, Gusztit eljátszó Elek Ferenc, a soknyelvű- és bőbeszédű Adriánt megformáló Inotay Ákos és a maradandó emléket maga után hagyó, ám az ecsetet feledhetően kezelő piktort, Vinszt életre keltő Jászberényi Gábor (A martfűi rém) keveredik egyre jobban bele az eseményekbe. Kisebb szerepekben pedig olyan színész nagyágyúk állnak a kamerák elé, mint Hegedűs D. Géza, vagy Reviczky Gábor.

A Pesti balhé rendezője Lóth Balázs (Nincs mese, 200 első randi), aki a forgatókönyvet együtt írta Kis-Szabó Márkkal, illetve Inotay Ákossal. A produceri feladatokat Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás látja el, míg Balázs István Balázs operatőrként, Fekete Anna látványtervezőként, Kovács Andrea pedig jelmeztervezőként dolgozik a filmen.

A forgatás áprilisban, májusban és júniusban, Budapest számos emblematikus, illetve a főváros kevésbé ismert arcát megmutató helyszínén fog zajlani, több szakaszban. A felvételeket szorosan követik a kicsit több mint fél évig tartó utómunkálatok, amelyek befejeztével várhatóan 2020 elején kerül a mozikba a Pesti balhé az InterCom forgalmazásában. Akkor pedig természetesen arra is fény derül, hogy mi (vagy ki?) az a "pólnyúmen".