Ben Affleck elbúcsúzott Batman szerepétől

Ben Affleck - "Batman"
Batman V. Superman: Dawn Of Justice
Vágólapra másolva!
Ben Affleck hivatalosan is megerősítette, hogy nem ő lesz Bruce Wayne a Warner stúdió legújabb, 2021-ben a mozikba kerülő Batman-filmjében. 
Vágólapra másolva!

Ben Affleck már 2017 elején arról beszélt, hogy nincs minden rendben a legújabb Batman-film körül. Az eredeti tervek szerint nem csak a főszerepet alakította volna, de ő lett volna a forgatókönyvírója és a rendezője is, ami végül meghiúsult. Feltehetően a Zack Snyder rendezte Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (2016) kedvezőtlen fogadtatása és a Warner nyomása is szerepet játszott abban, hogy visszalépett a forgatókönyvírástól és rendezéstől, s csak a főszerepet vállalta.

Pár hónappal később, 2017 novemberében Affleck már arról beszélt, hogy ez lesz az utolsó alkalom, hogy magára ölti a denevérjelmezt. Tavaly viszont a színész alkoholproblémái miatt a Warner el sem merte kezdeni a munkát.

A most 2021 nyarára beharangozott The Batman-nel kapcsolatban két dolog biztos: hogy Matt Reeves rendezi (A majmok bolygója: Forradalom, A majmok bolygója: Háború), és hogy nem Affleck alakítja Batmant. Azt egyelőre nem tudni, ki váltja Afflecket, a stúdió szerint mindenképpen egy fiatalabb színész (Affleck 46 éves), de korábban szóba került Jake Gylenhaal neve is.

Affleck mindenesetre közösségi oldalán úgy kommunikálta a hírt, hogy izgatottan várja a kész filmet, és hogy Reeves víziója miként válik valóra.