Sopsits Árpád filmet forgat Muszatics Péter könyvéből

Muszatics Péter
Vágólapra másolva!
Sopsits Árpád rendez dokumentumfilmet Muszatics Péter Utazás Európa mélyére című, 2016-ban megjelent könyve alapján. A könyv észak-déli metszetben, sajátos Közép-Európa-portrét ad. A készülő film - két város, Lemberg és Pozsony középpontba állításával és bemutatásával - Magyarország és Közép-Európa helyét, határait keresi a 20. és a 21. század változó Európájában.
Vágólapra másolva!

Sopsits Árpád legutóbbi filmje, a 2016-os A martfűi rém 9 Magyar Filmdíjat nyert 2017-ben, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót. A Balázs Béla-díjas művész többek között a Céllövölde, a Video Blues és a Torzók című filmek rendezőjeként lett ismert, és számos nagysikerű darabot rendezett többek között a Budapesti Kamaraszínházban, a Nemzeti Színházban, a Vígszínházban.

Muszatics Péter Forrás: Katharina Wagner

Muszatics Péter első könyve, az Osiris Kiadónál megjelent Utazás Európa mélyére 2016-ban nagy kritikai és közönségsikert aratott. 2018-ban két kötetet is publikált: az Orosz történeteket (Osiris Kiadó) és az egykori Osztrák-Magyar Monarchia és Hollywood kapcsolódási pontjait bemutató Bécs, Budapest, Hollywood-ot (Kossuth Kiadó).

A film gyártását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság támogatja az Ember Judit-pályázat keretében, a forgatás nyáron kezdődik.