Aquamant még Creed sem tudta kiütni

Arthur Curry/Aquaman-JASON MOMOA Photographers Graded Select
DSC_9327 a.jpg
Vágólapra másolva!
Az év első hétvégéjén is a december közepén bemutatott Aquaman című filmre voltak a legtöbben kíváncsiak a magyar mozikban. A január 3-án bemutatott Creed 2. csak a második lett, a BÚÉK pedig hamarosan megszerzi kétszázezredik nézőjét is.
Vágólapra másolva!

Mintegy 50 százalékkal kevesebb nézője volt a magyar moziknak január első hétvégéjén. A visszafogott érdeklődés mellett is megtartotta első helyét a toplistán az Aquaman, amit ezúttal 31 067-en láttak (eddig összesen: 331 059). A második helyre verekedte fel magát a Creed 2 (ezzel a filmmel búcsúzik egyébként Stallone Rocky Balboa szerepétől): első hétvégéjén 28 198 nézőt szerzett.

A magyar mozis sikerlista hétvégi toplistájának harmadik helyén szintén egy premierfilm szerepel. 25 622 nézőt érdekelt a Végtelen útvesztő.

Nem sokkal kevesebben nézték meg Goda Krisztina BÚÉK című vígjátékát (25 021 jeggyel negyedik a hétvégén), amit eddig összesen 196 859-en láttak.

A top10 legrégebben bemutatott filmje a Bohém rapszódia (10 013 nézővel kilencedik a hétvégén). 2018. november 1-jén került a magyar mozikba, eddig 549 705-en látták. A 2018-ban Magyarországon bemutatott filmek listáján a Queen-film a harmadik, de még az is lehet, hogy javít ezen a helyezésen: a Golden Globe-gálán a legjobb dráma díját és legjobb drámai színészi alakítás díját elnyerő film alig húszezer jeggyel marad el a 2018-as toplista másodikjától (Mamma Mia: Sose hagyjuk ABBA), amit viszont alig négyezer nézővel előzött meg a Bosszúállók: Végtelen háború.

Ezeket a filmeket már nem játsszák a magyar mozik - szemben a tizedik hete toplistás Queen-filmmel.

Azaz: nagy valószínűséggel a friss díjak és az Oscar-hajrá miatt esetleg fellendülő érdeklődés sem kell ahhoz, hogy

1-2 hét leforgása alatt a Bohém rapszódia legyen a legnépszerűbb 2018-as film a magyar mozikban.