Filmalap-támogatással készül Krasznahorkai Balázs első mozifilmje

Hangulatfotó a filmhez
Vágólapra másolva!
A Filmszakmai Döntőbizottság 289 millió forint támogatást szavazott meg Krasznahorkai Balázs A völgy címmel készülő első mozifilmje gyártására.
Vágólapra másolva!

A völgy egy apa-fiú történet, egy magashegyi tájakon játszódó, jelenbéli ballada. Egy erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába.

Hazatérése során találkozik tizenöt éve nem látott kamasz fiával, s rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.

Krasznahorkai Balázs az SZFE-n diplomázott, több rövidfilmet és az erdélyi magyar özvegyasszonyok sorsát megmutató Omori asszonyok című dokumentumfilmet is rendezőként jegyzi.

Hangulatfotó a filmhez Forrás: Réder György

A völgy operatőre Réder György, producerei Reich Péter és Szántó Gábor. A forgatás a tervek szerint 2019 tavaszán kezdődik erdélyi és magyarországi helyszíneken. A forgatókönyvet a rendező Lovas Balázzsal és Lengyel Balázzsal közösen írta.

A Filmalap számos elsőfilmes rendező bemutatkozását támogatta az elmúlt években, köztük volt a kultfilmmé vált VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, a fesztivál- és nem kevésbé közönségkedvenc Liza, a rókatündér, az Oscar és Arany Glóbusz-díjas Saul fia, valamint a Cannes-ban díjazott Egy nap című film is, mely versenyben van az Európai Filmakadémia díjáért a legjobbnak tartott hat európai elsőfilm között.