Ruben Brandt: először nyitja magyar film a CinEast Fesztivált Luxemburgban

ruben brandt
Vágólapra másolva!
Magyar film, a Filmalap által finanszírozott Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés animációs akció-thriller nyitja meg a 2018. október 4. és 21. között megrendezendő CinEast Fesztivált Luxemburgban. A fesztivált most először nyitja magyar alkotás. A locarnói világpremier óta Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező a James Bond-filmek hangulatát idéző alkotásáról a nemzetközi sajtó is a legnagyobb elismeréssel nyilatkozik, a magyarországi elővetítések pedig mind teltházzal futottak. Hazánkban legközelebb október 2-án a 23. Őszi Kulturális Fesztiválon Szegeden vetítik premier előtt a filmet, mely november 15-én kerül a hazai mozikba.
Vágólapra másolva!

Az évente több mint 10.000 látogatót vonzó, 18 napon át tartó, a Közép- és Kelet-Európai filmtermés legjavát bemutató luxemburgi CinEast Fesztivál most először magyar film nyitja meg, a Ruben Brandt, a gyűjtő-t választotta idei nyitófilmjévé.

A locarnói világpremier óta Milorad Krstić Ezüst Medve-díjas rendező alkotásának híre bejárta a nemzetközi sajtót.


– írja a Variety.

– áradozott a Hollywood Reporter.

A Cineuropa szerint

"Milorad Krstić új filmje az egyik legjobb európai animációs film a 2003-as Belleville Rendez-vous óta".


Hosszú évek óta nem készült egészestés animációs film hazánkban. A Ruben Brandt, a gyűjtő létrehívott egy olyan – több mint 100 szakemberből álló - magyar animációs alkotócsapatot, amely kiemelkedő és úttörő munkája eredményeként születhetett meg

az első, teljes mértékben a Magyar Nemzeti Filmalap által finanszírozott, egészestés animációs alkotás.

A film zenéjét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János végezte. Itthon legközelebb október 2-án a 23. Őszi Kulturális Fesztiválon Szegeden vetítik premier előtt a filmet, ahol a közönség az alkotókkal is találkozhat majd. A film november 15-én kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.