Több film lesz elérhető eredeti nyelven, de nem szűnnek meg a szinkronizált filmek

Vágólapra másolva!
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint csak felesleges hangulatkeltés, hogy a szinkronizált filmek meg fognak szűnni. Mint írták, erről szó sincs, a cél az, hogy a magyar lakosság idegennyelv-tudását segítve több film legyen elérhető és nézhető eredeti nyelven, felirattal, és legyen választási lehetősége azoknak, akik a nyelvtanulás részeként szívesen néznének filmet idegen nyelven.
Vágólapra másolva!

Erről szól a napokban bejelentett kormánydöntés, amely a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatára született.

A nyelvtudás általános szintjének emelése segíti a fiatalok boldogulását, a munkavállalókat, a magyar vállalkozásokat, az állami és gazdasági szervezetek versenyképességének növelését is.

A kormány ezért a magyar lakosság idegennyelv-tudásának javítására intézkedések kidolgozásra kérte fel a minisztériumokat. A tervezett intézkedések között szerepel a korszerű idegennyelv-oktatási módszerek meghonosítása, a nyelvszakos tanári képzésben részt vevő hallgatók külföldi résztanulmányainak támogatása, a két tannyelvű általános és középiskolai oktatás és az anyanyelvi idegennyelv-tanárok alkalmazásának ösztönzése.

Emellett a nyelvtanulási diákhitel bevezetése, az idegen nyelvi táborok, tanulmányutak, diákcsere programok ösztönzése, a középiskolában oktatott második idegen nyelv óraszámának az első idegen nyelvre történő átcsoportosíthatóságának vizsgálata, továbbá a külföldi filmek feliratozásának előtérbe helyezése is.