Az apáca a magyar mozikban is tarolt

az apáca
Vágólapra másolva!
Jól startolt Magyarországon is Az apáca című horrorfilm: a Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint 118 252 599 forintos bevétel mellett 79 762 nézőt csalogatott a mozikba a nyitóhétvégén a Démonok között-széria második spin-offja. A film világszerte népszerű, az észak-amerikai mozikat is letarolta.
Vágólapra másolva!

Az apáca kiváló nyitányának köszönhetően 13 százalékkal nőtt a magyar mozilátogatottság (21 százalék a top10-ben), úgy, hogy a horrorfilmnek nem igazán akadt méltó kihívója:

a top10-be csak egy másik premierfilm tudott bekerülni, a Végállomás : Esküvő 7 780 nézővel lett az ötödik,

ráadásul egyetlen nézővel előzte meg a nyolcadik hete futó Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című slágermusicalt. Összesített nézőszám és bevétel alapján jelenleg az ABBA-film a jelenleg még a magyar mozikban játszott legsikeresebb alkotás, eddig 550 285-en látták, s majdnem 740 millió forintos bevételt hozott a jegypénztáraknál.

A Filmforgalmazók Egyesületének adatai szerint a magyar mozikban 2018-ban eddig a legtöbben a Bosszúállók – Végtelen háború című szuperhősfilmet látták: 573 176 néző váltott jegyet az áprilisban bemutatott filmre, ezzel csaknem 900 milliós bevételt hozva a forgalmazónak.