Meghalt Burt Reynolds

The X Files (Season 9) Cinema science fiction mystery MAN PORTRAIT MOUSTACHE mustache SQUARE FORMAT
The X Files TV Series 1993 - 2001 USA 2001 Season 9, episode 13 : Improbable Created by Chris Carter Burt Reynolds. It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Vágólapra másolva!
Tragikus hirtelenséggel meghalt Burt Reynolds Oscar-díjra jelölt színész.
Vágólapra másolva!

A 82 éves legendás színész Floridában szívrohamot kapott, még beszállították a kórházba, de nem tudták megmenteni az életét.

Burt Reynolds Forrás: AFP

A Fox Newsnak a színész menedzsere, Todd Eisner elmondta, hogy

Reynolds csütörtök reggel halt meg szívrohamban.

Burt Reynolds a Michigan állambeli Lansingben született 1936. február 11-én, ereiben indián vér is csörgedezett. Fiatalon sportkarrierről álmodozott. A Floridai Egyetem sportösztöndíjasa, a futballcsapat ünnepelt sztárja volt, de két év elteltével egy térdsérülés, majd egy autóbaleset miatt pályafutása derékba tört. Áttért a színészetre, és enyhén szólva ebben sem bizonyult tehetségtelennek, az egyetemet már nem is fejezte be. New Yorkba utazott, ahol színészetet tanult, közben volt mosogató, kidobóember, és a legkisebb szerepeket is elvállalta a színpadon és a tévében.

Reynolds az 1970-es évek egyik szexszimbóluma lett, a nézők, főként a nők, tódultak a mozikba, hogy olyan filmsikerekben láthassák, mint a

Smokey és a Bandita, A vég, az Egy elvált férfi ballépése, A legjobb bordélyház Texasban vagy A nőimádó.

1978 és 1982 között öt egymást követő évben az ő neve vonzotta a legnagyobb közönséget, ezt a bravúrt később még Mel Gibson és Tom Cruise sem tudta véghezvinni.

A nyolcvanas évek közepére hullámvölgybe került. Elutasította a Csillagok háborúja, a Drágán add az életed főszerepét, alacsony színvonalú filmekben játszott, már B-listás színészként is alig emlegették.

Burt Reynolds Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/20th Century Fox Television/20Th Century Fox Television

A 90-es években tért vissza, a Boogie Nights című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték, és elnyerte a Golden Globe-díjat.

Napjainkban is dolgozott, Tarantino jelenleg is készülő Volt egyszer egy Hollywood című filmjében is szerepel.