Tompos Kátya az esküvőjéről szökik meg egy új filmben

Mohai Tamás
Tompos Kátya és Mohai Tamás
Vágólapra másolva!
Augusztusban és szeptemberben forog a Most van most című magyar film, a főszerepben Tompos Kátyával (Coming out) és Mohai Tamással (Senki szigete), Szajki Péter (Intim fejlövés, Nejem, nőm, csajom) rendezésében. Tompos Kátya az esküvőjéről szökik meg a filmben, és bepattan Mohai Tamás taxijába, akivel egyetlen nap alatt körbeutazzák Budapestet és környékét, és végül még a Balaton-felvidékre is eljutnak. Az egyik forgatási napra az Origo is kilátogatott, ahol az alkotókat kérdeztük arról, milyen is lesz a „harmincasok énkeresési és párkapcsolati problémáiról” szóló mozi.
Vágólapra másolva!

Tikkasztó a meleg Veresegyházon, a forgatás aznapi helyszínéül szolgáló tóparti halászcsárda körül. Nem irigyeljük Tompos Kátyát, aki menyasszonyi ruhát visel, mint kiderül, az egész forgatás alatt. Filmbeli partnere, Mohai Tamás viszont pólóban és farmerban van, ruházatuk pedig az éppen forgatott jelenet szempontjából is fontos.

Tompos Kátya és Mohai Tamás Fotó: Mudra László - Origo

Az aznap forgató három színész közül Scherer Péterrel tudunk a legjobban együtt érezni, neki ugyanis ez az egyetlen forgatási napja, ő is csak annyit lát a felvételekből, mint mi. A halászcsárdában dolgozó pincért alakítja, akihez betér Tompos Kátya és Mohai Tamás, előbbi menyasszonyi, utóbbi utcai ruhában. Miközben asztallal kínálja őket, a pincér átlátja a helyzetet, nyilvánvaló számára, hogy a férfi és a nő nem egy pár, de azért belemegy a játékukba.

Scherer Péter Fotó: Mudra László - Origo

Hogy mire utal a cím, arról Mohai Tamás mesélt nekünk:


Részben azért vállalta el a szerepet, mert magára ismert a karakterben:

Mohai Tamás Fotó: Mudra László - Origo

A forgatásról elárulta, hogy

Tompos Kátyának ez már a második filmje Szajki Péter rendezővel a Nejem, nőm, csajom után. A karakteréről, Szilviről elmondta, hogy

Az elköteleződéstől és a megváltoztathatatlantól való félelem hajtja. Felteszi magában a kérdést, hogy tényleg azzal a férfival akarja-e leélni az életét. Felkeresi azokat az embereket a környezetéből, akik mindig döntöttek helyette, irányították az életét. Most akar a sarkára állni, de már mindenki máshol tart az életében.”

Tompos Kátya Fotó: Mudra László - Origo

Szerinte a film dinamikáját az adja, hogy

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!