Marokkó egy labirintus az új magyar film első előzetesében - videó

Vágólapra másolva!
Megérkezett Kenyeres Bálint bemutatkozó nagyjátékfilmje, a Tegnap első előzetese. Ez egyelőre csak egy fesztiváltrailer (a film Locarnóban debütál), amin nincs magyar felirat, de így is kiderül belőle a cselekmény kiindulópontja, valamint ízelítőt kapunk a hangulatból és a képi világból. 
Vágólapra másolva!

A Before Dawn című rövidfilmjével Európai Filmdíjat nyert Kenyeres Bálint első játékfilmje, a Tegnap a locarnói fesztivál „Cineasti del presente" versenyprogramjában debütál, melynek fődíja az Arany Leopárd.

A nemzetközi színészgárdával készült film főszereplője a román Vlad Ivanov, akit leginkább a cannes-i Arany Pálma díjas 4 hónap, 3 hét, 2 nap című filmből, vagy legutóbb a Toni Erdmann-ból ismer a közönség.

A főbb szerepekben Jacques Weber, Féodor Atkine, Djemel Barek, Jo Prestia, Johanna ter Steege, és a Timbuktu-ból ismert Toulou Kiki láthatók.


A Marokkóban forgatott film története szerint Victor Ganz, az 50-es éveiben járó sikeres svájci üzletember egy nap nyugtalanító híreket kap cégének észak-afrikai építkezéséről, így azonnal a helyszínre siet, hogy kezébe vegye az irányítást.

Odaérve azonban szembesül régen eltemetett emlékeivel: egy 20 évvel ezelőtti szerelem történetével és megkezdődik a kétségbeesett nyomozás a titokzatos lány után.

Múlt és jelen szép lassan összemosódik, Ganz pedig egyre mélyebbre süllyed saját, belső útvesztőjében.

A Tegnap című filmet Fillenz Ádám fényképezte, producere Taschler Andrea.

A Filmalap támogatásával készült alkotás a magyar Mirage Film, a magyar Travisss Film, a francia Films de l'Aprés-Midi, a holland Rotterdam Films, a német One Two Films, a svéd Chimney Pot és a Film i Väst, és a marokkói La Prod koprodukciója.

A Tegnap a tervek szerint szeptember 13-án debütál a magyar mozikban.