Kemény nevelésről és a közösségi média veszélyeiről szól az új magyar film

2018.08.16. 09:12

A Senki nem megy sehova munkacímű film hazánkban elsőként mutatja be a Z generáció világát, ígérik az alkotók (a filmről itt írtunk korábban). A film Hartung Attila egész estés rendezői debütálása, szerepel benne Stohl András, a főszereplő pedig a Deep Glaze frontembere, Jorgosz Golecász. Az egyik forgatási napjára az Origo is kilátogatott, ahol az alkotókat kérdeztük arról, mit is mond el a film a mai fiatalokról és a budapesti éjszakáról.

A Senki nem megy sehová-nak kevés nappal játszódó jelenete van, a film javarészt négy 18 év körüli srácot követ az éjszakába. A nappali jelenetek egy része a főhős, Gergő (Jorgosz Golecász) családi hátterét mutatja be a film elején, néhány ilyen felvétel forgatását néztük meg Nagykovácsiban, egy úszómedencés villában. A délelőtti jelenetben Jorgosz Golecászra fókuszál a kamera, aki egy buliban tölt italt a vendégeknek, de nem érzi jól magát, mert akkor már megtörtént a film bonyodalma.

Jorgosz GolecászForrás: Csudai Sándor - Origo

Aztán az ebédszünet utáni jelenetben látjuk Gergő szüleit is, akiket Stohl András és Herczeg Adrienn alakítanak. Ebben a jelenetben bontják fel a levelet, amiből kiderül, hogy a fiút felvették egy elit amerikai egyetemre, amihez már csak le kell érettségiznie.

Herczeg Adrienn, Stohl András, Jorgosz GolecászForrás: Csudai Sándor - Origo

Hartung Attila szerint a családi hátteret bemutató jelenetek célja, hogy
finom utalások szintjén ábrázolják, honnan hoz rossz viselkedésmintákat a főhős. A karakter egy nagyon jómódú család egyetlen gyereke, viszont keményen nevelik.
Gergő egy négyfős baráti társaság tagja, aki szeretne megfelelni a haverjainak, ezért ő is harsányan, erőszakosan és szexistán viselkedik.
Viszont barátainál mélázóbb típus, kételkedik abban, helyes-e ez a viselkedés, vívódik magával.
A 26 éves rendező azt mondta, a történet nem önéletrajzi ihletésű, viszont közelről ismeri a Z generációt és annak függését a közösségi médiához, hiszen korban sem áll messze az 1995 után születettektől. 

Hartung AttilaForrás: Csudai Sándor - Origo

Az éjszakai munkarendről azt mondta, ez nem is annyira őt, hanem inkább a négy fiatal férfiszínészét viselte meg.
18 év körüliek, folyton kamera előtt vannak, és nincsenek forgatáshoz szokva.A casting során a legnehezebb épp a főszereplőt volt megtalálnia:
egy stábtag barátomnak panaszoltam, hogy már mindenki megvan, kivéve a főszereplőt, mire ő ajánlotta Jorgosz Golecászt, akivel együtt dolgoztak egy kávézóban.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Előző
  • 1
  • 2
Következő